Nyheter

The 49th SFOPOM meeting

Scandinavian Fellowship for Oral medicine och Oral pathology (SFOPOM) är en förening som förenar oral medicin och oral patologi inom Skandinavien och höll sitt första årliga möte i Göteborg redan 1971. Detta möte har arrangerats årligen sedan dessa och nu är det dags för Göteborg att vara värd för mötet igen. Vi som arrangörer hoppas att fler svenska oral medicinare vill delta i detta möte för att förena oral medicin och oral patologi även inom Sveriges gränser, precis som i många andra länder.

Temat för årets möte är pigmenteringar och det kommer även vara fallbaserade diskussioner, forskningsrapporter och föreläsningar.

Varje år utses även en Pindborg föreläsare till minne av Prof. Jens Jörgen Pindborg. Denna utnämning ges till en person som utfört framstående insatser inom klinik och forskning inom vårt fält.

Mötet äger rum den 23-25 augusti och se länk för mer information avseende program och kursavgifter: http://www.sfopom.org/ under fliken Next meeting.

Sista anmälningsdag är 17 april. Här finns länk till anmälan: https://forms.office.com/e/8wv8K9ENRh

Varmt välkomna!

Organisationskommittén
Jenny Öhman
Gunnar Warfvinge
Anna Ljunggren
Liv Kroona
Jenny Olsson
Jonas Sundberg
Bengt Hasséus

ECG CONGRESS 2023

ÅRETS TEMA: Oral hälsa som en del i ett framgångsrikt åldrande

Konferensen genomförs den 14:e – 15:e september. I år har vi glädjen att få anordna ECG:s årliga konferens i historiska lokaler på Ersta konferens, Stockholm. Konferensen kommer att bjuda på både nationella och internationella forskare under två dagar.

Sista anmälningsdag för deltagande i konferensen och för att skicka in abstract är den 12:e maj.

Välkommen att anmäla dig och kollegorna för två trevliga dagar i Stockholm

Mer information om konferensen och anmälan finns på konferensens hemsida:

https://ecgcongress2023.com/

ST-examination av Karin Danielsson i Umeå

Den 9 september 2022 hölls i Umeå den första examinationen i Orofacial medicin efter en 3-årig utbildning. Under förmiddagen diskuterades fallen med examinator, docent Inger Wårdh, och närvarande var huvudhandledare Lena Mårell. En mycket givande diskussion även för de övriga ST-tandläkarna i Umeå som var med och lyssnade.

Karins examensföreläsning ”Lichen Planus – en mucocutan sjukdom” var mycket uppskattad av åhörarna. Examinator och huvudhandledare meddelade sedan att Karin var godkänd och det firades med bubbel, tårta och presenter. Nu har vi alltså ännu en ny specialist i OFM som även är disputerad. Karin kommer nu att arbeta som lektor på Odontologiska institutionen i Umeå med en kombinationsanställning i Region Västerbotten som tur är, eftersom Karin är mycket uppskattad av både patienter och personal.

ST-examination av Katarina Abramsson i Umeå.

Den 18 november 2022 hölls i Umeå examination i Orofacial medicin efter en 3-årig utbildning. Under förmiddagen diskuterades fallen med examinator, docent och övertandläkare Pia Gabre. Huvudhandledare Lena Mårell och de övriga ST-tandläkarna i Umeå var med och lyssnade, en mycket givande diskussion.

Katarina höll en uppskattad examensföreläsning om ”Orala bakterier och infektioner”. När examinator och huvudhandledare meddelat att Katarina var godkänd firades det med bubbel, tårta och presenter, ännu en ny specialist i OFM i Umeå. Katarina kommer att arbeta som specialist i Orofacial medicin på Tandläkarhögskolan i Umeå i Region Västerbotten och det är mycket uppskattat av både patienter och personal.

VÅRSOM Saltsjöbaden 10-12 maj 2023

Hematologiska sjukdomar och transplantationsmedicin

Välkommen till inspirerande dagar med föreläsningar, utställare och mingel

Föreläsare: Henric Lindkvist, Johan Törlen, Erik Boberg, Gabriel Afram, Staffan Wahlin,Viktor Tollemar

Moderator: Pia Skott och Karin Garming Legert

Följande specialistövergripande- och specialistspecifika mål kommer att tas upp: SÖ4, OFM 2, 3, 9, 13, 16

Inbjudan för nedladdning

Anmäl dig här!

Årsmöte

Bästa SOM-medlem!

Välkommen på årsmöte 16/11 kl 18.30 i Göteborg.
Mötet hålls i GTS (Göteborgs Tandläkare-Sällskap) lokaler på Erik Dahlbergsgatan 9, Göteborg

Vi inleder med årsmöte och avslutar sedan kvällen med gemensam 2-rättersmiddag. I mailet finns bifogad dagordning, verksamhetsberättelse samt redogörelse för styrelsens arbete under det gångna året. Senast två veckor innan mötet kommer även samtliga dokument inklusive revisionsberättelsen finnas på SOMs hemsida, under medlemssidor.

Meny för middagen

Bakad kolja med potatis & broccolikaka, brynt smör och champagnesås

Vegetariskt alternativ (anmäl innan)

Risotto med svartkål, valnötter, zucchini och gryere

samt

Blåbärscheesecake med italiensk maräng och citronmeliss

Anmälan görs till orofacial.medicin@gmail.com senast 8/11. Uppge eventuella kostrestriktioner

Välkomna!

Önskar

SOM-styrelsen